Kodukontor viib bürookolleegide moraali alla

Annika Matson 18. veebruar 2008, 12:27

Kuigi töötamine väljaspool kontoriruume
võimaldab paremini leida tasakaalu töö- ja pereelu vahel, on kodubürool ka
pahupool, kirjutab Äripäeva veebruari infoleht Tööjõuturg.

Nimelt on Rensselaeri Polütehnilise Instituudi sellekohasest uurimistööst selgunud, et kuigi kodubüroo töötajad ise on oma töökorraldusega väga rahul, paistab see tekitavat vimma nende igapäevaselt kontoritööl olevate kolleegide seas.

Töötajad, kes peavad iga päev tööle sõitma, samas kui osa kolleege saab endale lubada kodutööd, tajuvad oma töökohta vähem meeldivana ning nende side organisatsiooni ja kaastöötajatega ajapikku nõrgeneb. Samuti valdab kohalkäijaid sageli tunne, et nad peavad ära tegema ka kodubüroos oleva kolleegi töö. Seega ei tekita ettevõttele probleeme niivõrd kodustöötaja efektiivsus ja pühendumus, kuivõrd sellise töökorralduse kaudne mõju kontoris viibivatele kolleegidele, kelle tööga rahulolu paistab seeläbi olevat häiritud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2008, 12:57
Otsi:

Ava täpsem otsing