Pärnu spaad hakkavad kliente lennukiga kohale tooma

Mariliis Pinn 18. veebruar 2008, 12:34

AS Sanatooriumi Tervis/OÜ Tervise Paradiisi
juhatuse liikme Jaan Ratniku sõnul ei ole lennuliin vaid ühe suve perspektiiv,
lennuliikluse arendamise eeskujuks on pärnakatel Palanga.

„Nukker oleks, kui Pärnust kaoks õhuvärav,“ sõnas ta.

Ratniku sõnul ei ole lennuliini maksumus üldse nii oluline kui see, et asi saab teoks. „See ei ole ühe suve perspektiiv. Pärnust ei tohi kaduda õhuvärav. Mulle eriti meeldib Leedu linn Palanga. Kui Pärnus käib suvel 275 000-300 000 turisti, siis Leedu väikelinna külastab suve jooksul tänu pisikesele lennujaamale 1,5-3 miljonit inimest,“ tõi ta näite õhuvärava olulisusest.

Ratnik tõdes, et Soome turist ei ole probleem. „Neil on hea laevühendus ja sõit on lühike. Kuid kaugemalt laevaga tulijaid on raske meelitada. Stockholmist Pärnusse spaasse saab kahe tunniga. Kui me kogemusi kogume, siis on plaanis ka muid lennuliine avada,“ lisas ta. Näiteks on sihikul Oslo ja Peterburg, mõeldakse ka muudele Euroopa pealinnadele.

Lennutranspordiga spaapakett on 25-30% kallim kui laevaga saabuja oma. „Paketid panevad täpselt kokku meie edasimüüjad, nii et täpset hinda ma öelda ei oska, kuid nende arvutuste kohaselt on see 25-30% kallim kui nädalaga laevapakett. Paketi täpne hind sõltub ka selles, millist spaad külastatakse, näites Tervise Paradiis on veekeskusega ja neljatärni hotelliga ja on pisut kallim. Sanatoorium Tervis on meditsiinisuunitlusega ja pisut odavam,“ selgitas ta hinnapoliitikat. Nädalane pakett Tervise Paradiisi koos lennureisiga Stockholmi ja tagasi maksab umbes 10 000 Eesti krooni.

Skyways AB veebilehelt www.skyways.se/ saab juba tellida pileteid Pärnu-Stockholm lennule. Hinnad algavad 800 Rootsi kroonist ehk 2000 kroonist. Pooled viiekümnest lennuki kohast müükase koos spaapakettidega, ülejäänud lähevad niisama reisijatele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2008, 13:30
Otsi:

Ava täpsem otsing