Euroliit trahvib Microsofti rekordsummaga

27. veebruar 2008, 17:25

Euroopa Liit otsustas trahvida Microsofti
899 miljoni euroga (14 mld krooniga), kuna Microsoft küsib konkurentidelt
põhjendamatult kõrget hinda oma tarkvara kasutamise eest.

Microsofti trahv on suurim, millega ühtegi kompaniid on kunagi trahvitud.
Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Neelie Kroes teatas, et tal pole hea meel Microsoftile trahvi esitada. Samas ei jätnud Kroes ka mainimata, et tal oleks soovi korral olnud ka võimalik summat kõrgendada.

899 mln eurot on ainult 60% maksimumsummast, millega Euroopa Liit oleks võinud Microsofti trahvida. EL hoiatas Microsofti juba 2004. aasta märtsis ja trahvis Microsofti 497 miljoni euro (7,8 mld kr) ulatuses. Trahvile lisandus 2006. aasta juulis veel 280,5 miljonit euro (4,4 mld kr) suurune lisatrahv eeskirjade rikkumise eest.
Kroesi sõnul oli trahvi summa mõistlik ja proportsionaalne ettevõtte suurust silmas pidades. "See trahv peaks olema signaaliks kogu maailmale ja eelkõige Microsoftile, et eeskirjad kehtivad kõigile," teatas Kroes ajalehele The Guardian.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2008, 17:25
Otsi:

Ava täpsem otsing