Riigikogu lasi riigihangete tingimused lõdvemaks

Agnes Ojala 13. märts 2008, 11:54

Riigikogu võttis täna, 13. märtsil, 76
poolthäälega vastu riigihangete seaduse muutmise seaduse, millega muutuvad
lõdvemaks hangetel osalejatele esitatud tingimused.

Seadusega kõrvaldatakse piirangud, mis kitsendavad ettevõtete ringi osalemisel riigihangete menetluses. Seni kehtivast seadusest jäetakse välja säte, mis välistab riigihangetelt isikud, kes on olnud maksuvõlglased 12 kuu jooksul kokku rohkem kui 30 päeva vältel arvates vastava tõendi esitamisest hankijale, teatas riigikogu pressitalitus.

Hankijal säilib võimalus põhjendatud kahtluse korral kontrollida riigihankes osalejate maksuvõlgnevuse olemasolu või puudumist kogu hankemenetluse ajal. Võlgnevuse ilmnemisel kõrvaldatakse pakkuja või taotleja hankemenetlusest ehk säilib põhimõte, et maksuvõlglasega hankelepingut ei sõlmita.

Seaduse eelnõu esitasid Eesti Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonid. Seaduse vastu ei hääletanud ega erapooletuks jäänud keegi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2008, 11:38
Otsi:

Ava täpsem otsing