Amsterdamis ei taheta dollareid vahetada

Hille Tressum 19. märts 2008, 17:16

Amsterdami väiksemad rahavahetuspunktid
keelduvad dollareid eurodeks vahetamast, kuna dollari kursi langemine paneb
kartma, et ajaks, mil õnnestub vahetatud dollar maha müüa, on selle väärtus
veelgi kahanenud.

Ameerika turistid on püsti hädas Amsterdami väikeste rahavahetuspunktidega, kes keelduvad dollareid eurodeks vahetamast. Kuna dollari kurss on pidevas languses, kardetakse, et ostetud dollareid ei õnnest enne järjekordsed langust ära müüa ei õnnestu, vahendas Reuters.

Ameerika turisti Mary Kelly sõnul ei maksa dollar Amsterdamis enam punast krossigi. „Meie dollar ei maksa siin miskit. Raske on leida kohta, kus raha vahetada, kuna väiksemad kohad dollarit vahetada ei taha. Selleks, et raha vahetada peame spetsiaalset kesklinna sõitma ja seda postkontoris tegema," ütles Kelly.

Esmaspäeval jõudis dollar euro suhtes peaaegu rekordmadalale tasemele. Üks euro maksis 1,58 dollarit, eelmisel kuul oli see suhe 1 euro 1,47 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2008, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing