Taavi Rõivas: pronkssõduri seostamine transiidiprobleemiga on ajakirjanduslik liialdus

27. märts 2008, 09:32

Riigikogu Reformierakonna liige Taavi
Rõivas ütles aripaev.ee-le, et kogu teema ühene seostamine pronkssõduriga on
ajakirjanduslik liialdus.

Äripäev palus Rõivasel kommenteerida majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi analüüsi, mis näitas, et Eesti kaotas aprillisündmuste tõttu ligi 7 miljardit krooni. Rõivas märkis, et oleks lühinägelik välja lugeda, et see osa tulust jääb majanduses loomata, pigem vastupidi. "Praeguse Eesti majanduse konjunktuuri juures tekib iga kaotatud koha asemele kõrgemapalgaline ja suuremat lisandväärtust loov töökoht. Faktid ei kinnita kuidagi väidet, et kadumas oleks 2000 töökohta. Isegi kui see nii oleks, olen veendunud, et 0,3% Eesti tööjõust leiab raskusteta uue töökoha."

Majandusministeeriumi analüüsist tuleneb, et hinnanguliselt kuni 2000 töökoha kaob transiidisektoris. Selle mõju SKP-le on 1-2%, ehk 2-4 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2008, 17:09
Otsi:

Ava täpsem otsing