Den za Dnjom: Savisaar ehitab oma linnriiki

11. aprill 2008, 12:40

Edgar Savisaar ehitab Eestisse
plaanipäraselt oma linnriiki. Lähtudes asutaja perekonnanimest oleks õigem öelda
saareriiki – oma politsei, maksustamissüsteemi, tervishoiu ja meediaga ning
lisaks ka oma alkoholi-, sotsiaal- ja lõimumispoliitikaga, kirjutab venekeelne
nädalaleht Den za Dnjom.

Täna on venekeelne valija Eestis peaaegu sajaprotsendiliselt Savisaare valija. Tema poolele on üle läinud isegi need, kes varem hääletasid parempoolsete poolt majanduslike põhjustel, sest “pronksiööl” vedas valitsus venelasi alt ning nüüd nurjas ka oma majandusprogrammi.

Savisaar hõlmas edukalt need nišid, mida valitsus ei suutnud hõlmata: arendab venekeelselt televisiooni, korraldab venekeelseid ravimitutvustusi, korraldab kodurahu foorumeid. Peale selle on ta ainus, kes näeb venelastes poliitilist ressurssi.

Tallinna linnavolikogu liige Nikolai Stelmach (Isamaa ja Res Publica Liit) arvab, et valitsev koalitsioon ei saa Savisaarele midagi vastu seada eelarveprobleemide tõttu. Tema arvates võivad Savisaarel tekkida probleemid, kui tuleb tagastada kaasfinantseeringu suur protsent Russalka ja Ülemiste ristmike renoveerimise eest, millele omal ajal eraldasid vahendid Juhan Partsi valitsus ja Euroopa Liit.

Reformierakonna fraktsiooni juht Tallinna linnavolikogus Remo Holsmer on kindel selles, et Savisaar ei saa süüdistada kõikides pattudes Ansipit. “Ma ei mõista, miks Savisaar peab ennast Jüri Ratasest või Jüri Mõisast halvemaks linnapeaks. Need said ilma oma saateta hakkama – ning nende jaoks polnud probleemiks uudistesse sattumine. Võib-olla on probleem selles, et Savisaare linnavalitsus on tegelnud niivõrd paljude mustade asjakestega, et selle head algatused on tagaplaanile jäänud.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2008, 13:48
Otsi:

Ava täpsem otsing