Sampo pakub riskivaba investeeringut dollari tõusu

Mariliis Pinn 12. mai 2008, 10:08

Alates tänasest saab Sampo Pangas
riskivabalt investeerida dollari tõusu investeerimishoiusega „Dollar annab
vastulöögi“.

Intressitingimuste realiseerumise korral võib kroonihoiuse sõlmija teenida aastaga riskivabalt enam kui paarikümneprotsendilise tootluse, teatas pank.

Danske Markets Eesti vanemdiileri Rainer Änilase sõnul oleme lähedal olulisele pöördele valuutaturul. Kuivõrd viimase seitsme aastaga oleme näinud dollari enam kui 70protsendilist odavnemist euro vastu, siis praegu oleme jõudnud punkti, kus dollari küljes olev benji-nöör on dollari raskuse all viimase piirini välja veninud ja nööri tõmbejõud tõotab dollarit jõuliselt kõrgematele tasemetele tagasi lennutada. Tasakaalupunkt, kust võiksime dollari pärast üles-alla hüpitamisi ühel hetkel leida, on praegustest tasemetest 20-30% kõrgemal.

Änilane selgitas: ”Tasakaalustumisele aitab kaasa globaalne, eriti aga eurotsooni majanduskliima oodatav jahenemine. Ühtlasi on näha turul ümberpositsioneerimist. Kui eri valuutade vastu mõõdetavad spekulatiivsed euro tõusule panustavad positsioonid on alates 2005. aastast selgelt ületanud langusele panustavaid positsioone, siis nüüd on langusele panustavad positsioonid ületanud tugevnemisele suunatud positsioonid. Samal ajal on dollari langusele panustavate spekulatiivsete positsioonide hulgas viimasel ajal toimunud drastiline kahanemine,” lisas Änilane.

Investeerimishoiuse ”Dollar annab vastulöögi” investeerimisperiood on veidi üle aasta ning hoiustamise alguskuupäev on 09.06.2008 ja lõppkuupäev 23.06.2009. Hoiuse alusvaraks on EUR/USD kurss. Uue investeerimishoiuse lepinguid saab sõlmida kuni 3. juunini 2008. Hoiuse summa säilimine on 100% garanteeritud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2008, 19:52
Otsi:

Ava täpsem otsing