Vene börsil langevad Polyus ja PIK

05. juuni 2008, 13:53

Venemaa börsil olid suurimateks langejateks
ehitusettevõtte PIK Group ja kullatootja Polyus aktsia. Tõusis holdingettevõtte
AFK Sistema aktsia.

Venemaa RTS kauplemissüsteemi indeks tõusis 0,1%, 2 356,74 punktini, vahendab Bloomberg.

Korteriehitaja PIK Group aktsia langes 4,9%, 29,25 dollarini Londoni börsil. Ettevõtte rajajad Kirill Pisarev ja Juri Žukov kavatsevad müüa kuni 500 miljoni dollari eest PIK aktsiaid ja reinvesteerida osa tulust uute aktsiate müüki.

Venemaa suurima kullatootja Polyus Gold aktsia langes 2,8%, 1 501,10 rublani. Eile teatas ettevõtte juhtkond, et miljardärist aktsionäri Mihhail Prohhorovi pakkumine 6,5 protsendilise Polyuse osaku eest ei olnud aktsionäride parimates huvides. Investeerimispanga Troika Dialog teatel on juhtkonna otsus küsitav, kuna pakkumine oli hea ja raha olnud võimalik jaotada dividendidena.

Miljardäri Vladimir Jevtušenkovi holdingettevõtte AFK Sistema aktsia kerkis 1,8%, 35,64 dollarini Londoni börsil. Ettevõttele kuuluva Comstar United Telesystems teatel tõusis I kvartali kasum 24%, 54,1 miljoni dollarini, kuna Moskvas kasvas nõudlus fiksvõrguteenuste järele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2008, 13:51
Otsi:

Ava täpsem otsing