Tark rebis Pilvest dividendimiljonitega mööda

Agnes Ojala 04. juuli 2008, 15:05

Möödunud aastal Eesti dividendimiljonäride
pingereas Aivar Pilvega võrdsel positsioonil olnud vandeadvokaat Aare Tark on
sel aastal konkurendist mööda läinud.

Kui mullu said mõlemad mehed oma firmadest, vastavalt Advokaadibüroost Aivar Pilv ja Advokaadibüroost Tark Ko, 2006. aasta tulemuste eest võrdselt 4,63 miljonit krooni omanikutulu, siis sel aastal võtab Pilv ettevõttest välja 5,59 miljonit, Tark aga 6,47 miljonit.

Aivar Pilv selles midagi eriskummalist ei näe, öeldes: „Esiteks on ajalooliselt teada, et Targa büroo on meist poole suurem nii töötajate, turuosa kui ka käibe poolest. Seega on igati loogiline, et ta rohkem dividende saab. Mingit kadeduse ussi minus küll ei ole.“

Pilve sõnul oleks pigem põhjust küsimusi esitada siis, kui olukord oleks vastupidine. Samuti märkis ta, et oli eelmise aasta ühel pulgal olemise üle üllatunud.

Määratud dividendid kavatseb Aivar Pilv juba tavaks kujunenuna aasta jooksul välja võtta. Osa on ka juba välja makstud. „Ka sel aastal lähtume põhimõttest, et kõik makstakse välja. Ei näe põhjust, miks peaks teisiti tegema. Kui just nüüd majanduses midagi väga hapuks ei lähe, mingeid väga erilisi sündmusi ei toimu. Siis võib-olla tuleb küsimust kaaluda. Praegu aga ei ole midagi sellist ette näha,“ lausus firmajuht.

Sel aastal maksab büroo osanikele välja 6,5 miljonit krooni (mullu 5,5 miljonit). Mullune kasum oli 7,41 miljonit krooni (aasta varem dividendimaksetega võrdselt 5,5 miljonit krooni).

„Möödunud aastal olid kasum ja käive suuremad. Sellest tulenevalt ka võimalik dividende rohkem maksta. Nagu näete, ei ole me 100% kasumist dividendideks otsustanud maksta. Teatud osa oleme jätnud ka uue büroo arendamiseks,“ selgitas Pilv, kelle büroo Tartu osa kolib sügisest uutesse tööruumidesse Emajõe Ärikeskusesse ehk Taskusse.

See on Pilve sõnul märkimisväärne investeering, milleks on vahendeid juba mõnda aega kogutud. Uues kontoris asub tööle 6-7 advokaati-juristi koos tehnilise meeskonnaga. Osalt laieneb tegevus Siiguri ja Kõrgessaare bürooga liitumisest, osalt võetakse uusi inimesi tööle otse ülikoolipingist.

Dividendidest saadud tulu kavatseb Aivar Pilv osalt pikaajaliselt investeerida, osa aga läheb isiklike ja perekondlike plaanide täitmiseks.

Advokaadibüroos Aivar Pilv töötas mullu keskmiselt 22 töötajat. Ettevõte käive oli 23,1 miljonit krooni ja puhaskasum 7,41 miljonit krooni. Aivar Pilvele kuulub büroost 86%.

Advokaadibüroos Tark Ko töötas 2007. aastal keskmiselt 32 inimest. Firma tegi 45,7 miljonit krooni käivet ja teenis 10,9 miljonit krooni puhaskasumit. Aare Targale kuulub büroost 63%.

Möödunud aasta Eesti dividendimiljonäride edetabelis jagasid mehed koos Marti Häälega 189.-191. kohta, saades kõik 4,63 miljonit krooni omanikutulu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2008, 12:01
Otsi:

Ava täpsem otsing