Tallinna Vangla kinnipeetav ei surnud osalise toidust loobumise tõttu

Hille Tressum 01. august 2008, 14:56

Justiitsministeerium lükkab ümber täna, 1.
augustil ajalehes Den za Dnjom ilmunud artiklis esitatud väite, et Tallinna
Vanglas on näljastreigi tõttu surnud kinnipeetav, mida on refereerinud ka mitmed
online-väljaanded.

On kindel, et 24. juulil 2008 aset leidnud 24-aastase kinnipeetava surmajuhtum ei ole mingil viisil seotud kinnipeetavate osalise toidust loobumisega. Samuti on kindel, et tema surm ei olnud vägivaldne. Täpsed surma põhjused on praegu lahkamisel väljaselgitamisel.

See kinnipeetav viibis Tallinna Vanglas üksnes ajutiselt, ta toodi sinna alles 16. juulil seoses kohtuistungiga. Ta ei osalenud osalises toidust loobumises ega puutunud kokku teiste kinnipeetavatega, kes toidust loobusid. Kuna kinnipeetavad ei hoidu oma varasemate toiduvarade kasutamisest ning samuti võtavad toidukordadel sööki vahetevahel vastu, ei ole osaline toidust loobumine kinnipeetavate tervisele seni mingit olulist mõju avaldanud. Kinnipeetavatele on tagatud meditsiiniline abi ja konsultatsioon.

Samas ei ole vanglal rahvusvaheliselt tunnustatud näljastreigi ja osalise näljastreigi reeglite kohaselt korral õigust kinnipeetavaid sööma sundida, sõltumata selle võimalikest tagajärgedest nende tervisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2008, 14:56
Otsi:

Ava täpsem otsing