Ukraina võõrtöölised naasevad Saaremaale

01. august 2008, 09:13

Nasval tegutsev laevatootja Baltic
Workboats toob augusti alguses Saaremaale kaheks aastaks tööle tagasi Ukraina
võõrtöölised, kes siin tänavu aasta alguses katseajal ennast heast küljest
näitasid.

“Kuuest ukrainlasest peaks augusti alguses tagasi tulema viis ning üks septembri lõpus,” lausus firma Baltic Workboats kvaliteedijuht Kalle Aeg. Tema sõnul taotles firma ukrainlastele kodakondsus-ja migratsiooniametilt kahe aasta pikkust elamis- ja tööluba, kirjutas Meie Maa.

“Oleme nende tööga väga rahul ja soovime neid kindlasti tagasi. Samas puudub meil hetkel vajadus täiendavate võõrtööliste sissetoomiseks,” osutas kvaliteedijuht. “Me ei saa oma tootmist lõpmatult laiendada, sest tootmisbaasi asukoht ja suurus seab samuti oma piirid.”

Huvitavamatest töödest on Baltic Workboats alustanud Rootsi Veeteede Ameti tellimusel kolme lootsipaadi ehitust.

“Tahaks need alused järgmisel suvel rootslastele üle anda,” viitas Kalle Aeg. 29 sõlmeni küündivat kiirust arendavad alumiiniumist lootsikaatrid on kvaliteedijuhi sõnul ainulaadne tellimus, kuna varem pole Saaremaa firma rootslastele laevu valmistanud. “Samuti aitab selle hanke täitmine meil saada lootsipaatide tegemise kogemusi, mis sarnastel hangetel tulevikus seab meid kindlasti paremasse positsiooni,” lausus Kalle Aeg.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing