Türgis on juba odavam puhata kui Saaremaal

Mariliis Pinn 17. juuli 2008, 08:56

Põhimõte “kodus on odavam puhata” enam ei
kehti, sest perepuhkus raja taga võib osutuda odavamaks kui kodumaal, kirjutas
Eesti Ekpress.

Esimene probleem, millega te Saaremaa-puhkust korraldades kokku põrkate, on see, et paljudes hotellides teatatakse teile: kohti ei ole ja alles eejärel nimetatakse teile päevad, millal oleks võimalik tuba saada. Kreekasse võiksite aga lennata kohe sel reedel, ka Türgi hotelli jõuate te enne kui Saaremaa omasse. Põhimõtteliselt on võimalik nn keskmise klassi puhkust turismifirmade kaudu korraldada mõne päevaga, pole probleeme ei lennukipiletite ega hotellikohtadega.

Kahese toa eest võetakse Saaremaal keskmiselt 1500-2000 krooni (ööpäevas) pluss lapse lisavoodi eest veel 300-350 krooni (ööpäevas), kui me räägime 10päevasest puhkusest, teeb see kokku kuni 20 500 krooni, millele lisanduvad kulutused õhtusöögile (kümme päeva baarides-restoranides õhtustamist maksab kolmele inimesele vähemalt 3000 krooni) ning sõidukulud teie elukohast Saaremaale ja tagasi (umbes 1350 krooni) ja kokku läheks 10-päevane Saaremaa hotellis elamine maksma 25 000 krooni.

Võrdluseks: kui sõidate niinimetatud "kõik hinna sees"-paketiga 10 päevaks puhkama Kreekasse, maksab see ühe inimese kohta 7000 krooni, Ekspressi "legendi" järgi on peres kolm inimest, järelikult läheks puhkus Kreekas teile maksma 21 000 krooni, kaasa arvatud sõiduraha ja needsamad õhtusöögid.

Türgis võib saada hakkama veelgi odavamalt. Eriti siis, kui te kavatsete shy;lennata mitte Tallinnast, vaid Riiast - umbes 19 000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2008, 09:13
Otsi:

Ava täpsem otsing