Artikkel
 • Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vari Sotši talimängudel

  Mullu juunis 22. taliolümpiamängude kohaks valitud Sotši ei pruugi olla enam parim valik. Kuigi sõda Venemaa ja Gruusia vahel võib jääda lühikeseks, on Venemaa löönud mõra enda ja muu maailma vahele.
  "Maailm peaks kindlasti tugevalt kaaluma, kas Venemaale jätta Sotši olümpiamängude korraldamise õigus. Automaatselt ilma aruteluta ei ole võimalik seda otsust jõusse jätta," kommenteeris riigikogu liige Mart Laar. "Lääneriigid peavad kohe läbi rääkima kogu temaatika ja Venemaad sellest teavitama."
  Laar leidis, et otsuse peavad tegema riigid ja valitsused, mitte olümpiakomitee. "Olümpiamänge on läbi aegade korraldatud totalitaarsetes riikides, kuid on ennekuulmatu, et mängud korraldatakse linnas, millele vajalikud infrastruktuur paikneksid riigi okupeeritud aladel," sõnas Laar.
  Olümpiamedali võitja Jüri Tamm sõnas, et tegemist poliitilise teemaga, nagu ka Tiibeti vabaduse puhul. "Negativismi genereerida on praegu äärmiselt lihtne. Kui vaatame maailma ühtsust, siis olümpialiikumine on seda suutnud tagada aastaid. Sotšilt mängude korraldamise õigust ära võtta on lihtne, kuid tulemus on pretsedenditu ja demoraliseeriv," sõnas Tamm, lisades, et pumppüssiga võib pilti kodus lasta, kuid maailmas ei tasu seda teha.
  Gruusia parlamendi spiiker Nino Burdžanadze on öelnud, et Abhaasia kaasamine mängude ettevalmistamisse Thbilisi nõusolekuta seab kahtluse alla terve ürituse läbiviimise.
  "Moskva ühisprojektid Abhaasiaga Gruusia huvidega arvestamata mitte ainult ei tekita Gruusias negatiivset vastukaja, vaid panevad küsimärgi alla ka olümpiamängudeks valitud koha õigsuse," on Burdžanadze varem öelnud.
  Abhaasia välisministri Sergei Šamba sõnul kaalub Moskva Abhaasia ressursside kasutamist Sotši mängude ettevalmistamiseks. Ka Venemaa asepeaminister Aleksandr Žukov ütles, et Moskva võib kasutada Abhaasia potentsiaali.
  Burdžanadze sõnul on Abhaasia Gruusia territoorium ja kui Moskva rikub rahvusvahelisi norme, ootab Sotšit Moskva olümpiamängude saatus.
 • Hetkel kuum
Ökonomist: ehitusturg ootab riigi taristuprojekte
Ebakindla majanduskeskkonna ja kasvavate intressimäärade olukorras on nii ettevõtted kui ka majapidamised oma investeerimisotsuste tegemisel äraootaval seisukohal, kirjutab Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Ebakindla majanduskeskkonna ja kasvavate intressimäärade olukorras on nii ettevõtted kui ka majapidamised oma investeerimisotsuste tegemisel äraootaval seisukohal, kirjutab Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Soomlase ostujõud prantsatas 2009. aastasse
Soomlaste reaalne sissetulek on kahanenud 2009. aasta alguse tasemele, taandudes erakordse kiirusega, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soomlaste reaalne sissetulek on kahanenud 2009. aasta alguse tasemele, taandudes erakordse kiirusega, kirjutab Helsingin Sanomat.
Ukraina pani musta nimekirja ettevõtte, mille tooted levivad ka Eesti poelettidel
Ukraina lisas keelatud ettevõtete nimekirja USA toidutööstuse hiiu Mondelezi, mille tuntumad tooted on näiteks Daim, Marabou ja Oreo, vahendab Dagens Industri.
Ukraina lisas keelatud ettevõtete nimekirja USA toidutööstuse hiiu Mondelezi, mille tuntumad tooted on näiteks Daim, Marabou ja Oreo, vahendab Dagens Industri.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Eesti parim juht hankis USAs oma idufirma jaoks teedeehitusäri salainfot
Värskelt Eesti parima juhi tiitli võitnud taristuettevõtte Verston asutaja ja juhatuse esimees Veiko Veskimäe rääkis Pärnu juhtimiskonverentsi laval, et käis 2018. aastal San Franciscos uurimas USA taristuehituse turgu ning võimalusi oma idufirma Infrafly esimese tootega sinna laieneda.
Värskelt Eesti parima juhi tiitli võitnud taristuettevõtte Verston asutaja ja juhatuse esimees Veiko Veskimäe rääkis Pärnu juhtimiskonverentsi laval, et käis 2018. aastal San Franciscos uurimas USA taristuehituse turgu ning võimalusi oma idufirma Infrafly esimese tootega sinna laieneda.
Saksamaa viib Venemaalt ära üle 100 töötaja
Moskva seatud piirangu tõttu viib Saksamaa Venemaalt ära üle saja töötaja, kirjutab Reuters.
Moskva seatud piirangu tõttu viib Saksamaa Venemaalt ära üle saja töötaja, kirjutab Reuters.
Firmakingituste müüja neelas viimase osa konkurendist
Peeter Viitongi suurosalusega firmakingituste müüja Roi omandas täielikult ettevõtte Kinkston, millest talle eelmise aasta sügisest kuulus ligi 65 protsenti.
Peeter Viitongi suurosalusega firmakingituste müüja Roi omandas täielikult ettevõtte Kinkston, millest talle eelmise aasta sügisest kuulus ligi 65 protsenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.