Äripäev Gruusias: Thbilisi hirmutunnid

13. august 2008, 21:19

Vahemikus 15.00-18.00 kasvas Gruusias pinge
mõne tunniga, mil Vene tankid ja soomukid asusid Gorist liikvele Thbilisi
suunas.

Gruusia politsei blokeeris Thbilisi piiri lähedal Gori maantee. Venemaa eitas vägede liigutamist. Samuti ei pidanud need liikuma pealinna suunas. Taani kolleegidest fotograafid aga näitasid paar tundi varem Goris pildistatud tanke, mis olid valmis liikuma hakkama. Ja fotograafi sõnul karjusid nad tanki pardal: Thbilisi peale! Taksoga liikusime oodatavatele tankidele vastu. Mõne aja pärast linnapiiri läheduses pidas politsei kõiki autosid hetkeks kinni ja teatas, et edaspidi läheb väga ohtlikuks. Peatselt, bensiinijaama juures, oli kalašnikovi automaatidega relvastatud politsei sulgenud linnast väljuva sõidusuuna. Seal ootas Vene tanke juba hulga fotograafe ja ajakirjanike. Poole tuni pärast selgus, et Venemaa tankid kaldusid teelt kõrvale ühte Gruusia relvaladu hõivama. Thbilisis olid hirmutunnid, kuid seekord oht möödus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2008, 18:34
Otsi:

Ava täpsem otsing