Grusiinid võitsid eile kaks olümpiakulda

Annika Matson 14. august 2008, 10:47

Gruusia olümpiakoondise jugoka Irakli
Tširekidze ja kreeka-rooma maadleja Manutšar Kvirkelija pälvisid eile
kuldmedali.

Enne, kui Irakli Tširekidze eile tatamile kuni 90-kiloste judokate esikohamatšile sammus, kuulis ta ergutavat sõnumit, et kreeka-rooma maadleja Manutšar Kvirkelija oli avanud tund aega varem Taga-Kaukaasia riigi kullaarve, kirjutas Eesti Päevaleht.

Võiduga venelase Ivan Peršini üle finaali murdnud Tširekidze närvid tõmbusid pingule nagu pillikeeled. Ta teadis, mida kogu Gruusia temalt ootas – olümpiavõitu. Kuigi suurüllataja, alžeerlane Amar Benikhlef lubas bravuurikalt, et võtab kulla, ei andnud mullu maailmameistriks kroonitud mägedepoeg araablasele sõnaõigust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2008, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing