Majutajatele jagus külalisi siiski rohkem kui mullu

Agnes Ojala 15. august 2008, 09:23

Esimesel poolaastal kasutas
majutusettevõtete teenuseid 38 000 turisti rohkem kui mullu samal perioodil,
teatas statistikaamet.

2008. aasta I poolaastal peatus majutusettevõtetes üle miljoni turisti, neist 59% olid välisturistid. Eesti turismi peamistest partnerriikidest Soomest, Venemaalt, Lätist, Saksamaalt, Leedust ja Poolast saabus rohkem turiste kui aasta tagasi samal perioodil.

Kõige rohkem kasvas majutusettevõtete teenuseid kasutanud Venemaa turistide arv. Neid oli meie hotellides-kolmandiku enam kui mullu. Samal ajal peatus majutusettevõtetes vähem Rootsi, Norra ja Suurbritannia turiste.

Turismipiirkondadest suurenes välisturistide arv enim Põhja- ja Lõuna-Eestis (vastavalt 7% ja 3%) ning vähenes Lääne-Eestis (2%).

Eesti elanikke peatus majutusettevõtetes I poolaastal 432 000 ehk 2% enam kui mullu samal perioodil. Kui Lõuna-Eesti majutusettevõtetes peatus siseturistidest kolmandik, siis Lääne- ja Põhja-Eesti majutusettevõtetes võrdselt 26%.

Juunis kasutas Eesti majutusettevõtete teenuseid 258 000 turisti. Välisturiste majutati 6% enam ja siseturiste 7% vähem kui aasta tagasi samal ajal. Külastajatele oli avatud 925 majutusettevõtet 19 300 toa ja 43 200 voodikohaga. Täidetud oli 47% tubadest. Võrreldes 2007. aasta juuniga vähenes tubade täitumus kaks protsendipunkti. Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 510 krooni. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas (653 krooni).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 11:01
Otsi:

Ava täpsem otsing