Kommentaatorid paljastasid Ansipi valitsuse eelarvepettust

Mariliis Pinn 31. august 2008, 18:52

Nagu oleksid nad kokku leppinud, küsisid
kõik kolm raadiokanalit valitsuselt: kuhu te peidate rahvalt korjatud maksuraha?
imestas Eesti Ekspress.

Sulev Valner väitis Vikerraadios saates Rahva teenrid, et kuigi valitsus korjab 2008. aastal rahvalt makse 6-7 miljardit rohkem kui mullu, väidetakse ikka, et kõigis valdkondades on raha puudu. "Peale kasvavate pensionide ei oska ma küll seletada, mis selle täiendava raha siis ära neelab?" ütles Valner.

Raadio-2 saates Olukorrast riigis nentis Anvar Samost, et aastal 1998 oli Eesti riigieelarve 5 korda väiksem kui tänavu, nimelt 19 miljardi ringis. "Ometi töötasid koolid, peeti üleval kaitseväge ja tänavatel patrullis politsei," mäletab Samost, "inflatsioon pole kindlasti olnud 20% aastas."

Eiki Nestor väitis Kuku Keskpäevatunnis, et paljud ettevõtjad pakuvad erinevaid riigiaparaadi kärpimise võimalusi, aga suurt puudujääki väiksed kärped ei kataks ja Rein Kilk küsis seepeale, kuidas saab puudujääk enam-vähem samasuguste majandustulemustega riigis üldse nii suur olla.

Kolme analüüsisaate esinejad leidsid kõik, et valitsusliikmed tõstavad meelega paanikat ning valmistavad nõnda ette rahva hüvede kärpimist (koolitoit, praamitoetused, raamatute madal käibemaks), Ansipi valitsus ei tunnista siiani oma viga - et tõstis ministeeriumiametnike palkasid 20%, kuigi majanduse jahtumine oli teada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. September 2008, 18:16
Otsi:

Ava täpsem otsing