Noop: eelarve peab olema tasakaalus

10. september 2008, 13:58

A. Le Coqi juht Tarmo Noop vastas
aripaev.ee päevaküsimusele - mida arvata negatiivsest eelarvest? - et ta arvab
hästi, sest eelarve peab olema tasakaalus.

"Ega riigil pole tegelikult raha vähem, raha on hoopis rohkem kui eelmisel aastal," rõhutas Noop. Tema sõnul juhtisid ettevõtjad juba eelmisel suvel valitsuse tähelepanu sellele, et valitsussektori 20-protsendiline palgatõus on vale. "See andis ka erasektorile signaali, et palku peab tõstma," muretses õlletööstur. Noobi hinnangul on praegu ainuke lahendus nii era- kui ka riigisektoris muuta tegevus efektiivsemaks ning osa inimesi koondada. Palkade langetamist ei pidanud Noop realistlikuks alternatiiviks.

Küsimusele, kuidas suhtuda julgeoleku arvelt kokku hoidmisesse, ütles Noop, et sisejulgeoleku arvelt ei tohiks kindlasti kokku hoida. Samas ütles ta, et pole vahet, kas meie kaitsekulutused on 1,5 või 2 protsenti SKP-st. "Armeed see oluliselt teovõimelisemaks ei muuda," märkis ta.

"Tuleb kokku tõmmata investeeringute ning inimeste arvu pealt," ütles Noop.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2008, 13:58
Otsi:

Ava täpsem otsing