Sõrg: Eesti tuleb kriisist kergemini välja kui muu maailm

Mariliis Pinn 08. oktoober 2008, 12:53

Tartu Ülikooli majandusteaduskonna
professor ja keskpanga nõukogu eksesimees Mart Sõrg leiab, et Eesti tuleb
kriisist kergemini välja, kui ülejäänud maailm.

„Lõppeb nii, nagu teised kriisid lõppenud on. Pärast kriisi hakkab olukord normaliseeruma. Mina leian, et Eestit on palju hoidnud see, et siin ei domineeri finantsturud, vaid Eesti on panganduskeskne. Ka ei ole Eesti riskipuhvrid enam nii väikesed kui 1998. aastal, kui mitmed pangad pankrotti läksid. Eesti pangad ei ole ohus, kui nende emapankadega midagi ei juhtu. Positiivne on seegi, et Eestis algas taandumine varem ja selle tõttu tuleme sellest ka kergemini välja,“ vastas Sõrg aripaev.ee tänasele päevaküsimusele, mis viitas paanikale maailma finantsturgudel: "Millega see kõik lõppeb?"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. October 2008, 15:46
Otsi:

Ava täpsem otsing