Hansa Graanul pankrotis

Liis Kängsepp 09. oktoober 2008, 14:03

Tartu maakohus kuulutas teisipäeval välja
ASi Hansa Graanul pankroti. Ettevõtte kohustuste ja varade vahel haigutab 21
miljoni kroonine auk, kirjutas ajaleht Valgamaalane.

AS Hansa Graanuli pankroti väljakuulutamist taotlesid nii võlausaldaja AS Viljandi Aken ja Uks kui Hansa Graanul ise. Võlgnikul on kohustusi umbes 133 miljoni, vara aga 112 miljoni krooni ulatuses. Jooksev majandustegevus tootis igakuiselt kahjumit ja juulist on tehas seiskunud. Seega on tegu püsiva maksejõuetusega.

ASi Hansa Graanul juhatuse liige Arno Anier pankrotiotsust kolmapäeval kommenteerima ei nõustunud. Ta ütles vaid, et on pankrotihalduri otsusega ettevõtte juhataja töökohalt vallandatud. Ka pankrotihaldurilt ei õnnestunud Valgamaalasel Hansa Graanuli tuleviku osas kommentaari saada.

Varem on Eesti suurim puitgraanulite tootja AS Graanul Invest juhatuse liige Raul Kirjanen tunnistanud huvi Hansa Graanuli tootmishoone omandamise vastu.

Helme vallas asuvas Hansa Graanuli tehases toodeti puidutööstuse jääkidest saepurugraanuleid 1994. aastast. 2005. aastast kuulus ettevõte Läti puidugraanulite tootjale Baltic Bioenergy Group. Alates 2002. aasta suvest on tehase tootmisvõimsus olnud 100 000 tonni graanuleid aastas.

Hansa Graanul teenis mullu 146 miljoni kroonise müügitulu juures kuus miljonit krooni puhaskasumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2009, 09:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing