Ilves-Extra juht: sisuliselt me kaotasime selle raha

19. oktoober 2008, 14:23

Ilves-Extra juhi ja omaniku Arvo Kivikase
sõnul sai Vene aja lõpul Eestis tehtud palju rumalaid oste, kuid eesmärgiks oli
raha eest midagigi saada.

"Meil oli tol ajal rublasid päris palju käes ja tagantjärele targana – sai rumalaid tegusid tehtud. Tegelikult oleks tulnud otsida võimalusi rublad kindlaks valuutaks vahetada," lausus Kivikas.

Vene aja lõpus käis tema sõnul sarnaselt Islandile praegu ka Eestis paaniline laristamine ja ostmine, sest inimesed tahtsid raha eest midagigi saada. Kivikase sõnul asuti Vene aja lõpus ostma asju, millel arvati, et neil on jäävväärtus. "Tagantjärele ma ei taha seda meelde tuletadagi, see on naeruväärne. Sisuliselt me selle raha kaotasime," märkis Kivikas ning lisas, et see oli selle aja tarkus.

Islandil on Kivikase sõnul ilmselt olukord mingis mõttes teine. "Ma päris ei võrdleks neid aegu, Vene aja lõppu Eestis ja Islandi olukorda praegu. Island tuleb kapitalismist ja läheb kapitalismi. Ma ei kujuta ette, et seal midagi muud olema hakkab. Ma usun, et nad olid kaubakülluses ja on seda mingi aja pärast uuesti," märkis Kivikas.

Ilves-Extral hetkel kliente Islandil ei ole. Kunagi üritati koostööd alustada, kuid see ei käivitunud, sest islandlased suhtusid ettevõtmisesse umbusuga, kuigi Kivikas pakkus neile enda sõnul paindlikkust ja sobivaid tooteid. Uuesti kontakte otsida ettevõtte juhi sõnul enam plaani pole. "Nagu maamehed ütlevad – pane ikka selle juurika peale sedasamust, mis kasvab!" märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2008, 12:10
Otsi:

Ava täpsem otsing