Helenius: näen paanika raugemist lähinädalatel

Annika Matson 29. oktoober 2008, 15:57

Trigon Capitali omanik, investeerimispankur
Joakim Helenius ütles täna aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et näeb
paanika raugemist finantsturgudel lähinädalatel.

Ütlesite eile eravestluses, et 4 triljonit eurot on Lääne-Euroopa pangad investeerinud arenevatele turgudele. Aripaev.ee on kirjutanud, et Morgan Stanley hinnangul on Lääne-Euroopa pangad vaid Ida-Euroopasse paigutanud 1,5 triljonit eurot. Lugeja küsis, et kas nüüd tõmbavad Lääne pangad mühinal raha välja? Mis edasi juhtub Ida-Euroopas?

Helenius vastas: "Neli triljonit eurot on number, mida Lääne press laialdaselt kasutab. See on summa, mille Lääne-Euroopa finantsasutused on kokku laenanud arenevatele turgudele, mitte ainult Ida-Euroopasse. Isiklikult usun arenevate turgude suuremasse kasvupotentsiaali pikemas perspektiivis ja ei usu, et oluline osa nimetatud summast tuleb lõpuks maha kanda. Suur osa praegu turgudel aset leidvast paanikast peaks juba mõne nädala või kuuga rahunema".

Helenius oli suurim tõusja Äripäeva rikaste TOPis, mis avalikustatakse täies mahus reedel, 31. oktoobril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2008, 13:08
Otsi:

Ava täpsem otsing