Novatoursi juht: nõrgemad tegijad on sunnitud turult lahkuma

04. november 2008, 16:58

Eesti juhtiv reisikorraldaja Novatours
ennustab 2009. aastal tšarterturismi turu korrastumise jätku ning
individuaalturistide naasmist tšarterturismi sektorisse.

Eesti tšarterturismi turuliider Novatours mainis juba aasta eest, et olukord, mil Eesti turul tegutseb rohkem kui 10 reisikorraldajat, kaua kesta ei saa. „Saabunud majanduslangus toimis turukorrastumise katalüsaatorina ja nõrgemad tegijad hakkasid turult kaduma. Samas ei ole võimalik lõpmatuseni töötada ülisuure kahjumiga ja müüa reise allapoole nende väärtust, isegi siis, kui see on ainuke võimalus konkurentidest eristuda“, ütles Novatoursi tegevjuht Eero Vanaale.

"Ühe mängija (Happy Travel - toim.) kadumine turismiturult mõjutab ka ülejäänuid reisikorraldajaid: ühest küljest saavad nad võimaluse oma turuosa kasvatada, teisest küljest võib see aga tähendada klientide senisest suuremat ettevaatlikust teenusepakkuja suhtes", ütles Vanaale ja lisas, et majanduslangus ei võta inimestelt täielikult reisisoovi, ehk ka raskematel aegadel on Eesti elanikel soov puhata soojal maal, nautida päikest ja rannamõnusid,“ ütles Vanaale aripaev.ee-le

2007. aastal oli Novatoursi turuosa ligi 34% ja hetkel näitab positiivset trendi. Vanaale sõnul pole ettevõttel plaanis töötajate hulka vähendada.

Toomas Elmet Hansareisibüroo juht ütles, et nende ettevõte ei kurda praegusel ajal. ”On küll madalseis, kuid ei kurda. Inimesi koondama ei hakka ning võrreldes Happytraveliga, on meil hoopis teistsugune turunišš. Mis parata, nõrgemad pudenevad ikka raskemal ajal välja."

Reisibüroo Matkapunkti juhatuse esimees Mait Unt ütles, et ” Momendil läheb meil sama hästi nagu Eesti majanduselgi. Kui kliendil raha ei ole , siis ei ole ka meil müügikäivet. Matkapunktil on varutud reservid igaks juhuks, kui peaks tekkima müügikäibe oluline vähenemine. Siiamaani ei ole me reservi kasutusele võtnud. Samuti ei ole firmal pangalaene. Käesoleva aasta september oli meie firmale rekordiline üle 5 miljoni müügikäivet ühes kuus. Oktoober tõmbas kõvasti tagasi müügikäivetelt."

Domina World Traveli tegevjuht Ulvi Tüllinen ütles aga, et majanduslangus pole neid palju mõjutanud. "Meie äritegevus läheb kenasti. Kõige rohkem müüme hetkel novembri ja detsembrikuu Egiptuse reise, kuid samuti ostetakse üsna palju Kanaari saarte pakette, Tai reise ning teisi kaugsihtkohti. Hetkeseisuga ei saa küll öelda, et majanduslangus oleks klientide arvule mõjunud. Kui, siis ehk niipalju, et jälgitakse rohkem hinnataset.”


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2008, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing