Kodulaenubuum otsakorral

Liis Kängsepp 08. november 2008, 09:47

Kui veel paari aasta eest oli 7000-kroonise
sissetulekuga koduotsija pangas oodatud külaline, kes sai lisaks soodsale
kodulaenule krediitkaardi, tarbimislaenu ja remondilaenu pealekauba, siis nüüd
on selline tegelane panga jaoks ohu märk.

Krediidipanga krediidiosakonna juhataja Karin Ossipova tõdeb, et kodulaenu tingimused on tõesti väga karmiks muutunud – intressimäärad on kõrgemad ja tagatise nõuded julmemad, vahendab Eesti Päevaleht.

Swedbanki laenude osakonna juhataja Aet Altroff võtab karmistunud laenutingimused kokku nii: „Peatunud on palgakasv, mistõttu me ei saa laenuotsuse juures eeldada kliendi sissetuleku kiiret kasvu lähiajal. Samal ajal suureneb kliendi rahakotis muude kulutuste osa, mistõttu oleme tõstnud minimaalse sissetuleku piiri üksiklaenajale 10 000 kroonile senise 7000 krooni asemel ja kahekesi laenajale 15 000 kroonile senise 10 000 krooni asemel.”

„Üldjuhul hea omafinantseeringu tasemena 30%, mis varem oli 10%, laenu tagasimaksmise maksimaalne periood on nüüd 30 aastat,” lisab ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2008, 10:40
Otsi:

Ava täpsem otsing