USA valitsus: Parex võis pesta Vene klientide raha

10. november 2008, 11:44

USA rahandusministeerium väidab, et Parex
Banka on minevikus teinud kahtlaseid tehinguid Vene klientidega, pank ise on
mures hoiustajate pärast, vahendab WSJ.

USA rahandusministeerium ütleb, et Parex Banka on minevikus teinud hämaraid tehinguid, mis viitavad Vene klientide rahapesule. Parex eitab seda ning USA-l pole tõendeid, mis seda tõestaks.

Majandusmured Venemaal lisavad Lätile muresid. Kuna Läti pangandussektor on suuresti seotud Vene klientidega, kes hoiustavad oma raha Parexis, on Venemaa majandusmured Parexis hoitavate hoiuste arvu vähendanud. Oktoobris langes Vene hoiustajate poolt hoitavate deposiitide arv rohkem kui 5%.

Läti riik otsustas laupäeval erakorralisel istungil riigi kontrolli alla võtta Läti ühe suurima panga Parex Banka, millel on filiaal ka Eestis. Läti ainus riigile kuuluv pank Latvijas Hipoteku Un Zemes Banka ehk Hüpoteegi- ja maapank ostab 51% Parexist 2 lati eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2008, 10:42
Otsi:

Ava täpsem otsing