Kadrin Karner • 12. november 2008 kell 22:00

Kapo otsustab lähiajal sammud Tallinna linnavalitsuse suhtes

"Praegu on alles kaalumisel, kas saadame materjalid prokuratuuri või andmekaitseinspektsioonile," ütles kapo pressiesindaja Andres Kahar aripaev.ee-le ning lisas, et ei kiida heaks sellist käitumist, kus asutus otsustab dokumendile piirangu seadnud asutuse nõusolekuta hinnata dokumentide sisu piirangut mitteväärivaks.

"Meie uurimisalluvusse sedasorti rikkumiste menetlemine ei kuulu," selgitas Kahar ning lisas, et hiljemalt mõne päeva jooksul saab täpselt selgeks, mida kapo otsustas.

"Ma arvan, et kui on rikutud seadust, kui on sellised kahtlused olemas, tuleks seda menetleda nii, nagu seadus ette näeb. Linnavalitsus sedasorti institutsioon ei ole, kes saaks väärtegusid menetleda," vastas Kahar aripaev.ee küsimusele, kas linnavalitsuse sisejuurdlusest antud juhul ei piisa. Kahar kinnitas, et tegemist on väärteomenetluse valda kuuluva juhtumiga ning selle eest nähakse ette karistusena rahatrahv või hoiatusmenetlusega.

Äripäeva eksperiment tõestas ametnike lohakust delikaatsete dokumentidega. Äripäev kirjutas eile, et Tallinna linnavalitsusest õnnestus hõlpsalt saada kapo salastatud maadevahetuse kriminaalasja puudutav dokument.

Hetkel kuum