Kapo otsustab lähiajal sammud Tallinna linnavalitsuse suhtes

Kadrin Karner 13. november 2008, 00:00

"Praegu on alles kaalumisel, kas saadame materjalid prokuratuuri või andmekaitseinspektsioonile," ütles kapo pressiesindaja Andres Kahar aripaev.ee-le ning lisas, et ei kiida heaks sellist käitumist, kus asutus otsustab dokumendile piirangu seadnud asutuse nõusolekuta hinnata dokumentide sisu piirangut mitteväärivaks.

"Meie uurimisalluvusse sedasorti rikkumiste menetlemine ei kuulu," selgitas Kahar ning lisas, et hiljemalt mõne päeva jooksul saab täpselt selgeks, mida kapo otsustas.

"Ma arvan, et kui on rikutud seadust, kui on sellised kahtlused olemas, tuleks seda menetleda nii, nagu seadus ette näeb. Linnavalitsus sedasorti institutsioon ei ole, kes saaks väärtegusid menetleda," vastas Kahar aripaev.ee küsimusele, kas linnavalitsuse sisejuurdlusest antud juhul ei piisa. Kahar kinnitas, et tegemist on väärteomenetluse valda kuuluva juhtumiga ning selle eest nähakse ette karistusena rahatrahv või hoiatusmenetlusega.

Äripäeva eksperiment tõestas ametnike lohakust delikaatsete dokumentidega. Äripäev kirjutas eile, et Tallinna linnavalitsusest õnnestus hõlpsalt saada kapo salastatud maadevahetuse kriminaalasja puudutav dokument.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing