AUTOD: Jaguar XJ pole tank

Sven Tallo 05. jaanuar 2009, 19:09

Automedia spioonifotograafide objektiivi
ette jäi üdini uus Jaguar XJ.

Piltidelt ei saa küll eriti hästi aru, ent selle tugevasti maskeeritud Jaguar XJ prototüübi disain on radikaalselt erinev senisest ja isegi julgema joonega kui XF mudelil. Jaguari disanipealiku Ian Callum’i sõnade kohaselt on põhjus selles, et XJ müügiarvud on tunduvalt madalamad kui XF’il. Mida iganes see ka ei tähendaks, need on esimesed ülesvõtted uuest autost, ja see on maskeeritud nii, nagu Jaguari pole veel iial autot maskeerimas nähtud. Teisalt jällegi pole uue äriklassi sedaani veermik täiesti uus, kuna Jaguar otsustas praegu kasutatavat täisalumiiniumplatvormi modifitseerida ja anda sellele uueks nimeks X351. Ametlikult võetakse uus veermik kasutusele 2011. a kevadel. Pidades meeles, kuidas Ian Callum kiitis Mercedes CLS’i disaini, võib arvata, et uus Jaguar XJ on kombinatsioon neljaukselisest kupeest ja Jaguari traditsioonilistest disainielementidest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2009, 09:50
Otsi:

Ava täpsem otsing