AUTOD: Toyota särtsakas IQ

Sven Tallo 21. jaanuar 2009, 12:51

Toyota IQ’d näidati esmakordselt Frankfurt
Motor Show’l 2007. aastal ja tootmist alustati 2008. aasta lõpul.

Toyota IQ peaks olema murrangulise tähtsusega kompaktne transpordivahend linnatingimusis, teatas Automedia. Esimest korda mahutab all kolme meetri pikkune auto mugavasti kolm reisijat, lisaks on autos ruumi veel lapsele või pagasile. Niisuguse mahutavuse tagab leidlik ruumikasutus, mis saavutati tänu kuuele insener-tehnilisele uuendusele ning mis omakorda tähendavad revolutsiooni Toyota autodisainis – tegemist on radikaalse muutusega autodisainis, mis kõrvaldab arvamuse, et väikeauto peaks ilmtingimata olema lihtne või ebaturvaline.

Bensiinimootoriga IQ võib tarvitada ju vähe kütust ja paisata keskkonda vähe saasteaineid, kuid sellest hoolimata soovib Toyota pakkuda müra- ja saastevaba liikumisvõimalust, võimaldades tellida auto elektrimootoriga varustatult. Pildi, mis ei ole ei võltsing ega illustratsioon, sai Automedia tehasesiseselt allikalt. Usutavasti alustatakse USAs ja Jaapanis Toyota IQ müümisega juba käesoleval aastal, Euroopas aga 2010.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2009, 12:51
Otsi:

Ava täpsem otsing