AUTOD: Muda-mini juba tuleb

30. jaanuar 2009, 22:07

Mini-usku inimestel on uus põhjus
rõõmustada, sest uue crossover Mini nimi on maha kuulutatud ja pea
tootmisküpset sõidukit on esimest korda ka silmatud, kirjutas Automedia.

Crossmaniga, mida siseringis varemalt kutsuti Coloradoks, astub Mini kaubamärk täiesti uutele jahimaadele. R58 (BMW tähistab autot tõenäoliselt just sedasi) on praeguste Minidega võrreldes suurema kliirensi ja neliveoga, paeludes sellisena neidki kundesid, kes teinekord teelt kõrvale keeravad. Lisanud omaduste tõttu loodab Mini kundede hulka meelitada ka noori mehi, kes igatsevat midagi maskuliinsemat, kui seda pakub praegune mudelivalik.

Esmane reaktsioon nimele Crossman oli küll imestus, et kas Minil said tõesti mõtted otsa. Teine mõte oli, et kas nüüd mitte ei peletata eemale neid lojaalseid ostjaid, kes on margile olnud truud alates Cooperi turule toomisest.

Crossman on ka esimene Mini, mida toodetakse väljapool Suurbritanniat. Kuna Mini tehases tootmispinda ei jätku, siis toodetakse autot Magna Steyr’i tehases Austrias. Mini Crossman kavatsetakse müüki anda 2010. aastal ja Segleri sõnul polevat viienda mudeli jaoks vajadust.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2009, 16:16
Otsi:

Ava täpsem otsing