Analüütik: SEB tulemusel pole vigagi

05. veebruar 2009, 11:38

Cheuvreux Nordic analüütik Rodney Alfvén
hindab SEB panga tulemuse päris heaks, nähes siiski ka probleemikohti.

„Majandustulemus ise on päris hea. Puhas intressitulu on väga hea. Laenukahjumid on kõrged, kuid ei midagi dramaatilist. Balti riikides on aga kõva pauk, ja see teeb muret,“ kommenteeris Alfvén Rootsi uudisteagentuurile TT.

Alfvéni hinnangul on panga tulud head ja laenukvaliteet „ei midagi katastroofilist“.

„SEB on pärast uusemissiooni üks tugevama bilansiga panku Euroopas,“ ütles Alfvén.

Mida aga SEB panga majandustulemustest ei nähtu ja mis võib samuti olla võimalik probleemikoht, on SEB suur väärtpaberiportfell, ütles Alfvén. Selle väärtus on kvartaliga 4 miljardi Rootsi krooni võrra kahanenud. Portfelli risk on järsult tõusnud, ütles Alfvén.
.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2009, 13:31
Otsi:

Ava täpsem otsing