Erki Kert: väärtpaberitulu maksuvabaks

09. veebruar 2009, 14:03

Investeerimispanga LHV analüüsiosakonna
juht Erki Kert ütleb, et praegu peaks valitsus tegelema küsimusega, kuidas
ettevõtlusele taas elu sisse puhuda, mitte mässama küsimuse kallal, kuidas iga
hinna eest maksusüsteemi muuta.

Maksude tõstmisest, langetamisest või muutmisest rääkides peaks investeerimispanga LHV analüüsiosakonna juhi Erki Kerdi arvates eelkõige silmas pidama ettevõtteid, kelle jaoks praegune maksukeskkond on ajale jalgu jäämas ega toeta üldist teadmiste mahuka ekspordisektori arengut Eestis.

"Võiksime siinkohal rääkida sotsiaalmaksu ülempiiri kehtestamisest, mida on tehtud juba mitmetes Euroopa Liidu riikides. Võiks mainida ka väärtpaberitulude 0-protsendilist maksustamist, mis toetaks finantsteenuste arengut Eestis. Samuti aitaks see Eestis kinni hoida meie enda jõukamaid eraisikuid, ehk lähiümbrusest juurdegi meelitada," arutleb investeerimispankur.

Loe Äripäeva homsest kaaneloost lähemalt, kas Eestis võiks kehtestada ka nn peamaksu!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2009, 06:51
Otsi:

Ava täpsem otsing