Advokaadibüroo Lextal haarab Moldovas turgu

16. veebruar 2009, 12:40

Advokaadibüroo Lextal asutas Moldovas koos
kohalike partneritega advokaadibüroo Lextal SRL, sest riik pakub büroo partneri
Urmas Ustavi sõnul häid võimalusi ja on mitme suurriigi investorite
huviorbiidis.

Büroo loomise tingis eelkõige rahvusvaheliste klientide nõudlus ja Moldova kasvav atraktiivsus välisinvesteeringute saamisel, teatas ettevõte.

Lextali teatel töötab Moldova pealinnas Chisinaus paiknevas advokaadibüroos neli advokaati. Lextali partneri Urmas Ustavi sõnul on Moldova üks neist riikidest, mis on erinevatel põhjustel mitme mõjukate suurriigi ja sellest tulenevalt ka investorite huviorbiidis. „Suur osa reformidest, erastamine ja riigi moderniseerimine on käimas, see toob kohale rahvusvahelise kapitali, mis omakorda vajab professionaalset juriidilist teenindust,” ütles Ustav. Tema sõnul näeb Lextal kasvuvõimalusi ka Moldova ettevõtteid teenindades ja nende rahvusvahelist laienemist nõustades.

Moldova õiguskeskkond tugineb Euroopa õigusele, kuid samas toimub seal jätkuv õiguskeskkonna arenemine. Sellega kaasneb suur potentsiaal ettevõtluse alustamiseks, kuid tuleb arvestada kohalikust õiguskeskkonnast tulenevaid eripärasid.

Lextal on 2003.aastal aastal loodud Eesti advokaadibüroo, kus töötab 20 advokaati ja juristi. Lextal keskendub peamiselt äri- ja lepinguõigusele ning nendega seotud spetsiifilistele valdkondadele. Advokaadibüroo Lextal kuulub ka kolme Balti riiki ja nüüd Moldovat hõlmavasse advokaadibüroode ühendusse LEXCHANGE.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2009, 12:40
Otsi:

Ava täpsem otsing