Puusepp: inimesed on nõus 30% madalama palgaga

17. veebruar 2009, 13:05

Tallinna Kaubamaja juhi Raul Puusepa sõnul
on praegust turusituatsiooni arvestades inimesed nõus loobuma 20-30% oma
senisest sissetulekust.

Kui praegu võetaks tööle uus inimene, siis reeglina on inimesed valmis kuni 20-30% tavalisest madalama palgaga. „Meil on oma palgasüsteem ja uutele me ei tee halvemaid erandeid kui vanadele olijatele,“ lausus Puusepp.

Kaubandussektoris on Puusepa sõnul üldine tendents see, et palkasid pole tõstetud, voolavus on muutunud praktiliselt nulliks, järjekorrad on ukse taga ja väga jõulist palkade vähendamist pole ka veel tehtud. „Sel aastal tuleb palkade osas kindlasti külmutamisi, suure tõenäosusega ka koondamisi ja palkade vähendamisi,“ märkis Puusepp.

Justiitsminister Rein Lang on teinud ettepaneku, et võiks seadusesse kirjutada võimaluse, et kahenädalase etteteatamise ajaga on võimalik riigisektoris ja erasektoris langetada töötajate palka kuni 7%. Seda võimalust saaks kasutada korra aastas ja siis, kui ettevõtjal on keeruline olukord.

Puusepa sõnul on see ettepanek vajalik rohkem riigile kui eraettevõtetele. „Seda oleks rohkem vaja riigile endale. Eraettevõtted on käitunud täna palju paindlikumalt ja ratsionaalsemalt On juba tükk aega tagasi alustatud oma tegevuste efektiivistamisega, sealhulgas ka palkade kontrolli alla saamistega. Kui see aitab riiki, teha sama tegevust, mida eraettevõtlus juba praegu teeb, siis ma olen selle poolt. Erasektor teeb oma ratsionaalsed sammud olenemata sellest seadusest," kommenteeris Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees.

Raul Puusepp Raul Puusepp Raul Puusepp

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. February 2009, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing