Valkiainen: kärpisime palka ka ettekirjutuseta

17. veebruar 2009, 15:27

Seitsmeprotsendiline palgakärbe on ilmselt
ette kirjutatud neile juhtidele, kes ise ei saa aru, mis turul toimub, ütles ASi
maxit Estonia juhataja, Eesti ehitusmaterjalide tootjate liidu juhatuse esimees
Viktor Valkiainen.

Valkiaineni kinnitusel nägid nemad majanduslangust ette juba 2007. aasta sügisel. „Hakkasime juba siis tasapisi inimesi koondama ja eelmise aasta lõpus jõudsime palgakärbeteni,“ lausus Valkiainen. Osa maxit Estonia töötajatest on saadetud pikaajalisele osaliselt tasustatud puhkusele ja teises tootmisharus on töötajate palku kärbitud 20 protsenti. „Sisuliselt töötavad inimesed neli päeva nädalas,“ täpsustas Valkiainen.?

Valkiainen ütles, et kuna hea spetsialist on alati vajalik, on nad uusi inimesi ka juurde võtnud. „Aga igal juhul väiksemale palgale,“ kinnitas Valkiainen. „Uue inimesega vesteldes pakume talle 15–20 protsenti väiksemat palka. Ja see uus inimene tuleb tööle, sest ta saab aru, et elu pole enam nii sädelev ja lõbus.“


Viktor Valkiainen Viktor Valkiainen

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. February 2009, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing