Jõhvi ja Kohtla-Järve peatänavad mattuvad pimedusse

21. märts 2009, 10:22

Jõhvi ja Kohtla-Järve ametnikud kinnitavad,
et pimedal ajal ei kavatseta tänavavalgustust täielikult välja lülitada.
Vähemasti enne valgete ööde saabumist, kirjutab Põhjarannik.

Kustutatakse vaid osa laternaid ning esialgu ainult peatänavatel.

Kohtla-Järve tänavavalgustusliine teenindava firma Elektro-Sistem juhi Aleksandr Volodtšenkovi sõnul jääb Järveküla teel, Kalevi, Olevi, Sinivoore, Outokumpu tänaval, Estonia puiesteel, Sõpruse ja Altserva tänaval ning Ahtme maanteel põlevaid tänavavalgusteid poole vähemaks, see tähendab, et iga teine lülitatakse välja.

"Tänavavalgustid on üksteisest 35 meetri kaugusel, nüüd hakkavad need põlema iga 70 meetri tagant. Kui võtta arvesse, et nendel tänavatel sõidavad pidevalt põlevate esilaternatega autod, siis üldine valgustatus ei halvene kuigi palju," kinnitas Volodtšenkov. "Hoovid, bussipeatused, koolide territooriumid ja väikesed tänavad jäävad endiselt täielikult valgustatuks."

Jõhvis lülitatakse samuti osa laternaid välja. Narva maanteel, Jaama ja Rakvere tänaval ning Tartu maanteel lülitatakse välja iga kolmas tänavalatern. Viaduktil on kavas valgustus alles jätta ainult ühele poole. Jõhvi teisejärguliste tänavate ning hoovide olukorda Jõhvi abivallavanema Priit Kesleri sõnul veel uuritakse.

Kohtla-Järve aselinnapea Jüri Kollo ütles, et linn loodab säästa tänavavalgustuse vähendamisega aastas vajaminevast 2 600 000 kroonist pool miljonit. Ta märkis, et suvel, kõige valgemal ajal, tuleb valgustus tõenäoliselt täielikult välja lülitada.

Jõhvi vallal on plaanis säästa rohkem kui 250 000 krooni tänavu valgustusele kuluvast 1 300 000 kroonist. Priit Kesler ütles, et vallad esialgu veel mõtlevad, mida teha valgustusega suvekuudel. Mõne aasta eest prooviti seda välja lülitada - kuiva ilma korral polnud veel viga, sompus ilmaga aga valgust nappis, seepärast otsustati aasta ringi põlevate tänavalaternate kasuks.

Kiviõlis ja Sillamäel põlevad esialgu kõik tänavavalgustid. Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev ütles, et praegu arutatakse kokkuhoiuvarianti, mille kohaselt pannakse tuled hiljem põlema ja lülitatakse varem välja. Sillamäe linnapea Ain Kivioru sõnul mõtlevad nemadki kokkuhoiule ning arutavad, milline võiks olla osalise pimendamise mõju. Kiviorg ei välista, et Sillamäelgi võidakse osa laternaid välja lülitada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. March 2009, 17:47
Otsi:

Ava täpsem otsing