Samost: keelame ära välismaalt pärit annetused erakondadele

12. aprill 2009, 14:26

Erakondade rahastamise teemalises
diskussioonis raadiojaama R2 saates „Olukorrast riigis“ tegi üks saatejuhtidest
Anvar Samost ettepaneku keelata ära välismaalt pärit annetused.

„Keskerakond pole sugugi ainus, kes on välismaalt annetusi saanud, aga kindlasti on ta ainus, kes on saanud välismaalt annetusi inimeste käest, kelle seost erakonnaga on praktiliselt võimatu kirjeldada,“ ütles Samost, pidades silmas mõned päevad tagasi avalikuks tulnud uudist, et kolm slovaki rahvusest annetajat on andnud keskerakonnale kokku ligi 1,4 miljonit krooni.

Teise saatejuhi Kalle Muuli arvates oleks mõistlik aga üldse eraisikute annetused ära keelata. „Need on minu silmis käsitletavad varjatud altkäemaksuna, sest annetaja tahab erakonnalt mingit hüve vastu saada,“ seletas Muuli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. April 2009, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing