Advokatuur: Pertelson pole Eipre peale kaebust esitanud

13. aprill 2009, 15:04

Esmaspäeva, 13. aprilli 2009 seisuga ei ole
Indrek Pertelson esitanud ei advokatuuri juhatusele ega aukohtule ühtegi
kaebust, mis puudutaks Terje Eipre tegevust, teatas Eesti Advokatuuri
kantsler Kristel Voltenberg.

"Tõele ei vasta anonüümne väide, et vandeadvokaat Terje Eipre peale on laekunud advokatuuri üheksa kaebust. Eipre tegevuse osas on alates 2007. aastast advokatuuri aukohus algatanud menetluse ühe kaebuse suhtes; menetlus on peatatud, kuivõrd käimas oli kohtuvaidlus," ütles Voltenberg. Peatatud menetlus pole seotud Indrek Pertelsoni ega Haabersti Perespordikeskuse ASiga, lisas ta.

Justiitsministeerium teatas täna, et neile on laekunud Terje Eipre peale kaks kaebust. Arigato pankrotiprotsessiga seotud kaebus edastati advokatuuri aukohtule ja teisega seoses kästi Eipre pankrotihalduri kohalt vabastada ning teda trahvida.

Vastavalt advokatuuriseadusele algatab aukohus aukohtumenetluse huvitatud isiku, enda või advokatuuri organi algatusel, kui advokaadi tegevuses ilmnevad distsiplinaarsüüteo tunnused. Aukohus otsustab aukohtumenetluse algatamise kahe kuu jooksul, alates päevast, mil ta saab teada distsiplinaarsüüteo tunnustest.

Advokatuur ei andnud täna infot kaebuste kohta, mis on alles advokatuuri juhatuses otsustamisel, kas neid hakatakse aukohtus menetlema või mitte. Kuna peatatud menetlusega kaebus pole Arigatoga seotud, pole juhatus veel justiitsministeeriumist saabunud kaebuse suhtes oma otsust langetanud.

Peatatud kaebuse lahkamise otsustab advokatuuri aukohus 29. aprilli istungil. Advokatuur keeldus andmast täpset infot, kes kaebuse esitas ning mida see täpsemalt puudutab. "Kahjuks ei ole see hetkel võimalik," vastas Voltenberg täpsustamispalvele, lubades pärast menetluse taastatamist ja aukohtu otsuse langetamist jagada teavet küsimustes, mis pole salajased.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2009, 15:35
Otsi:

Ava täpsem otsing