Taal ja Siilats: laenamise asemel tuleks bürokraatiat kärpida

30. aprill 2009, 15:23

Ärimehed Viktor Siilats ja Olari Taal
ütlesid Äripäevale, et riik peaks laenamise asemel kulusid kärpima, eelkõige
bürokraatiat.

"Kas mingit kärbet ei toimugi?" küsis Olari Taal 6,5 miljardi krooni suuruse laenu võtmisest ja stabiliseerimisreservi kasutamisest kuuldes. "Kui eelarvepuudujääk jääb Maastrichti kriteeriumite piiresse, siis, ma arvan, et võib (laenu võtta ja reserve kasutada – toim). Teadmata täpselt, millised kärped tulevad, ei oska ma lähemalt kommenteerida," lisas Taal.

Viktor Siilats ütles: "Arvan nii, et kui õnnestub õigel ajal eurole üle minna, oleks stabiliseerimisreservi kasutamine niikuinii vaba. Kui eurole üle minna aga ei õnnestu, oleks aga nii halvasti, et ei taha sellele mõeldagi."

Siilats lisas: "Laenuga on keerulisem. Tuleks riigi kulutused üle vaadata ja kärpida ikka reaalsete kulutuste pealt, vähendades näiteks nõunikke, mitte meditsiiniõdesid, politseinikke ega õpetajaid. Mind maksumaksjana häirib, et kulude kärpimisel hakatakse koondama kõige madalamapalgalisi ametnikke, kes on niigi kõige vähem kaitstud. Selle asemel peaks hoopis bürokraatiat vähendama."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2009, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing