Neli riiki sai Brüsselilt eelarvedefitsiidi pärast hoiatuse

13. mai 2009, 13:17

Euroopa Komisjon teatas täna, et algatab
nelja riigi suhtes ülemäärase eelarvedefitsiidi menetluse.

Need riigid on Poola, Rumeenia, Leedu ja Malta, mille riigieelarve defitsiit ületab 3% piiri SKTst. Juba varem on sarnase hoiatuse saanud Suurbritannia, Ungari, Prantsusmaa, Hispaania, Kreeka ja Iirimaa.

Rumeenias võib eelarvedefitsiit komisjoni prognoosi järgi kasvada tänavu 5,1%-le SKPst ja Poolas 6,6%-le. Leedus prognoosib komisjon defitsiidiks 5,4% SKPst ja Maltal 3,6% SKPst. Kokku ületab Euroopa Komisjoni kevadprognoosi järgi 27 riigist 20 riigis eelarvedefitsiit tänavu 3% piiri SKPst ning ühes riigis – Eestis – on defitsiit täpselt 3% piiril.

Järgmisel aastal suudab eelarvekriteeriumi täita vaid neli riiki 27st – euroala riikidest Soome, Küpros ja Luksemburg ning väljaspool euroala Bulgaaria.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 13:46
Otsi:

Ava täpsem otsing