Eurod said Läti valuutavahetuspunktides otsa

04. juuni 2009, 12:12

AS Marika valuutavahetuspunktides ei jätku
eurosid, varusid täiendada ei saa, rääkis rus.db.lv-le ettevõtte direktor Juri
Žuravljov.

"Kõigis valuutavahetuspunktides eurosid osta ei saa. Mille me sisse ostame, müüme ka kohe maha. Juriidilised isikud Läti Pangast eurosid osta ei saa ja eraisikutel on seda raske teha, kuna tuleb raha päritolu tõestada. Ma ei tea, milline olukord valitseb kommertspankades, kuid oletan, et seal on eurosid lihtsam osta," ütles Žuravljov.

Et ei oleks paanikat, oleks hädasti tarvis Läti Panga presidendi Ilmars Rimsevicsi, peaministri Valdis Dombrovskise või isegi riigi presidendi Valdis Zatlersi avaldust, mis kinnitaks lati stabiilsust. Muidu võivad laupäeval-pühapäeval tekkida valuutavahetuspunktide juurde järjekorrad," märkis mees.

Marika valuutavahetuspunktides maksab euro 0,711 latti.

Valuutavahetusega tegelevad SIA Finteks ja SIA Aniks teatasid, et neilt saab eurosid osta suuremate probleemideta. Euro eest küsitakse aga 0,7130-0,7150 latti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2009, 12:45
Otsi:

Ava täpsem otsing