Rünnak Nigeeria naftaväljale virutas nafta hinna üles

29. juuni 2009, 21:58

Toornafta kerkis esmaspäeval üle 71 dollari
barrelist ja bensiini hind tegi viimase kuue kuu suurima hüppe, kuna Nigeeria
mässulised (militants) ründasid Royal Dutch Shellile kuuluvat
naftavälja.

Shell teatas, et sulges pärast rünnakuid Forcadose eksporditerminali lähedal asuva Estuary naftavälja. Vaenulik tegevus Nigeri deltas on Nigeeria nafta eksporti alates 2006. aastast kahandanud juba viiendiku jagu.

"Nigeeria mässulised on toornafta hinnatõusu pooldajate parimad sõbrad," kommenteeris Citi Futures Perspective´i energiaanalüütik Tim Evans Bloombergile. "Taaselustunud mässutegevus on pannud ka rohkem naftafutuure ostma," selgitas Evans.

Augustikuise tarnetähtajaga naftafutuurid viskusid täna New Yorkis 3,6% kallimaks ehk 71,64 dollarile. Toornafta hind liigub 45%-lise kvartalitõusu suunas, mis on võimsaim alates 1990. aastast.

Juulikuise tarnetähtajaga bensiinifutuurid kerkisid aga 4,1%Rünnak Nigeeria naftaväljale virutas nafta hinna üles.Rünnak Nigeeria naftaväljale virutas nafta hinna ülesRünnak Nigeeria naftaväljale virutas nafta hinna ülesRünnak Nigeeria naftaväljale virutas nafta hinna üles

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. June 2009, 12:14
Otsi:

Ava täpsem otsing