TeliaSonera: Telekomi dividendimaksed pole jätkusuutlikud

27. august 2009, 12:05

Pikaajalise investorina peame
tasakaalustama dividendid ning tulevased investeeringud, et tagada ka edaspidi
Eesti Telekomi kasumlikkus, märkis online-intervjuus TeliaSonera grupi
finantsdirektor Per-Arne Blomquist.

"Eesti Telekom on olnud erakordne dividendiaktsia. Siiski, meie arvates on jäetud kahe silma vahele asjaolu, et Eesti Telekomi tulemused on olnud viimasel viiel aastal fantastilised, kooskõlas Eesti tugeva majandusseisuga. Samaaegselt suhteliselt tagasihoidlike investeeringutega on aastas keskmiselt välja makstud 105% kasumist. Selline väljamakse on erakordne ning ei ole tõenäoliselt edaspidi jätkusuutlik," märkis Blomquist. "Ilmselgelt on ettevõtte kasumlikkus surve all, nagu näitasid teise kvartali tulemused ning nagu märkisime esmaspäevasel pressikonverentsil, peab telekomisektor suurendama investeeringuid uude tehnoloogiasse, nagu 4G ning sellega seonduvate võimsuste suurendamisse. Eesti Telekom ei ole siin erand," lisas ta.

Loe pikka intervjuud TeliaSonera juhiga SIIT!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2009, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing