Kohtutäiturid peavad müügifotosid avaldama

Anne Oja 05. detsember 2009, 09:39

Uuest aastast jõustuv kohtutäituri seadus kohustab täitureid avaldama kinnisvara enampakkumise kuulutuse veebis koos fotodega.

Seaduseelnõu teisel lugemisel kiitis riigikogu heaks paranduse, millega täiendati eelnõu § 129 uue punktiga 18 järgmises sõnastuses:

„Kinnisasja müügi korral avaldatakse kuulutus vähemalt 20 päeva enne enampakkumise algust väljaandes Ametlikud Teadaanded, internetis vähemalt ühes enamlevinud kinnisvara müügipakkumiste portaalis ja vähemalt ühes enampakkumise kohas levivas ajalehes. Sissenõudja või võlgniku soovil avaldab kohtutäitur kuulutuse sissenõudja või võlgniku kulul ka muudes väljaannetes. Lisaks käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatule avaldab kohtutäitur internetikuulutuses ka fotod kinnisasjast.“

Riigikogu õiguskomisjon selgitas: "Kinnisasja müügi enampakkumise tähtaega pikendatakse, et enampakkumisel osaleda soovijatel oleks võimalus kinnisasja enne enampakkumist vaatamas käia. Samuti peab laenuga osta soovijatel olema võimalus enne enampakkumist pidada pangaga läbirääkimisi ostu finantseerimisvõimaluste üle. Lisaks kohustatakse kohtutäitureid avaldama kinnisasja müügikuulutus vastavas enamlevinud müügipakkumiste portaalis koos fotodega."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2009, 13:26
Otsi:

Ava täpsem otsing