ÄP fototoimetus • 16. detsember 2009 kell 21:00

Üks küsimus: Kui palju toob külm teie ettevõttele kasu?

Arvo Kivikas, Ilves-Extra omanik

Kindlasti toob kasu. Teeme tooteid, mida inimesed vajavad, kui on külm. Head soojad joped lähevad kindlasti külmaga paremini kaubaks. Eriti hea, kui lund ka tuleks, siis hakkaksid inimesed suusariideid ostma. Lund ootan ma ammu juba. Peab tõdema, et elamegi suuresti külmast.

Aivis Ohtla, Liiwi Heliisi omanik

Külm aeg küll soodustab alkoholi tarbimist, aga külmaks läks alles paar päeva tagasi. Vahetult enne jõule on ikka õige aeg osta, siis hakkab rahval ostmisbuum. Aga kõige suurem kasu lõikab külmast riik, kes saab käibemaksu, kuna maksame kõik elektri ja soojuse eest. Käibemaks on võrreldes eelmise aastaga tõusnud.

Tiina Varamäe, Baltika Eesti turu juht

Meie müük on kasvanud kolmandiku võrra võrreldes möödunud nädala sama perioodiga. Ostetakse pidurõivaid, kuid loomulikult ka sooje riideid. Mehed on meil praktilise mõtlemisega: kui ilmad lähevad külmaks, siis nemad on kohe poes. Hästi lähevad mütsid, kindad-sallid.

Autor: ÄP

Hetkel kuum