Ericssoni koondamine toob  meile vaid mõned töökohad

Kadrin Karner, Kadri Bank 17. detsember 2009, 07:05

Rootsis ligi tuhandet inimest koondada plaaniv Ericsson võib tulevikus vajada Eesti tehasesse inimesi juurde, kuid kindlatest arvudest veel ei räägita.

Eelmisel nädalal ütles Ericssoni metallitöötajate esindaja Göran Zetterlund, et Rootsis koondatud töökohtadest võib madalama kulutasemega riikidesse, nagu Eesti, Hiina ja India minna üle ligi 350 töökohta.

Ericssoni tootmise ja logistika juht Jan Wassénius ütles Zetterlundi väidet Äripäevale kommenteerides, et uue põlvkonna toodetega seotud tehased saavad küll juurde lisaülesandeid, kuid inimesi tuleb lisaks palgata vähe. "Meil tekib vaid väike vajadus suurendada tööjõudu Eestis ja Rootsi teistes tootmispaikades. Me ei saa öelda midagi konkreetsete tulemuste kohta, kuni läbirääkimised (Rootsi - toim) ametiühingutega ei ole lõppenud," lisas ta.

Küsimusele, mis plaanid Ericssonil Tallinna tehasega on, vastas Wassénius, et Elcoteqi tehas omandati tootmisvõimekuse kindlustamiseks. Ta lisas, et tehas vastutab jätkuvalt 2G, 3G ja juurdepäästuvõrkude (access networks) tootmise eest. Hiinat ja Indiat ei mõjuta praegune konsolideerumine Wasséniuse sõnul aga üldse.

Ericssoni ametiühingud kritiseerisid eelmisel nädalal seda, et koondamisest teatati vahetult enne aasta lõppu ja jõule. Wassénius ütles, et Ericsson on pidanud sügise jooksul ametiühingutega mitmeid arutelusid. "Ametiühingu esindajad on öelnud, et nad mõistavad koondamise vajadust. Me arutasime selle ajastamist ja otsustasime, et kuna seda tuleb niikuinii teha, siis on parem töötajaid informeerida," rääkis ta.

Ericsson tahab Rootsis kinni panna 856 töötajaga Gävle tehase ja vähendada Borasis töötajate arvu 90 inimese võrra. Gävle on aga juba praegu kogu Rootsi suurima tööpuudusega vald. Üleeile teatas Ericsson, et plaanib ka Lundis 450 töökohta koondada

Rootsi majandusminister Maud Olofsson ütles eelmisel nädalal, et Ericssoni koondamine on vaid üks näide paratamatult toimuvast tehnoloogiate vahetumisprotsessist. Ta avaldas lootust, et Ericsson saab hästi hakkama keskkonnamuutustele reageerimisega.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. December 2009, 12:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing