Tallink sai kütuse derivatiividega vastu pükse

Anne Oja 24. detsember 2009, 11:32

Tallink Grupi juhatuse liige ja finantsdirektor Janek Stalmeister tunnistas, et puhaskasumi muutust mõjutas oluliselt derivatiivide ümberhindlus.

2007/2008 aastal teenis Tallink Grupp 318 miljonit krooni puhaskasumit, 2008/2009 majandusaasta lõppes aga 128 miljoni kroonise kahjumiga.

Saldo märkis, et ajal, mil naftabarrel maksis ligi 150 dollarit, fikseeris Tallink derivatiivide abil kütusehinna, et end hinnašokkide eest kaitsta. Ilmselt oli see Tallinkile kahjulik tehing, kuna naftahind langes kaks-kom korda.

"Tegemist on meelevaldse väitega, kuulujutte pole mõtet uskuda," kommenteeris Stalmeister. Ta lisas, et ettevõte fikseeris kütusehinna eelmise aasta oktoobris-novembris, mil hind polnud enam kaugeltki 150 dollarit.

"Derivatiividest tulenev negatiivne rahavoog oli 2008/2009. majandusaastal umbes 4 miljonit eurot, mis peamiselt ongi seotud kütusega. Kuna meie kütusekulu aastas on 100 miljoni euro ringis, pole riskide maandamisele kulunud osa kuigi suur," lisas Stalmeister.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. December 2009, 09:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing