USAs tehti siiski kingitusi

Silvia Viidik 28. detsember 2009, 11:02

Sel jõuluhooajal kerkis jaemüük USAs aastatagusega võrreldes 3,6 protsenti kannustatuna eeskätt online-ostlemisest ning elektroonikamüügist, selgub MasterCardi selleteemaliste uuringutega tegeleva SpendingPulse üksuse raportist.

Kulutamine alates 1. novembrist kuni 24. detsembrini jätab kõrvale autod ja kütusemüügi. Novembri lõpus (27. november) tähistatava Black Friday ehk ametliku ostuperioodi alguse ja jõululaupäeva vahelisel perioodil kasvas elektroonikamüük 6 protsenti aastatagusega võrreldes. Novembri algusest alates kerkis sama number 5,9 protsenti.

Suurem osa ostudest tehti veebis, kus müük pisut vähem kui kuuga kasvas aastatagusega võrreldes 18 protsenti.

„Inimeste jaoks oli mugavam sooritada enamik viimase hetke ostudest veebis, eriti arvestades kehvade ilmaoludega,“ sõnas uuringut teostanud SpendingPulse’i direktor Kamalesh Rao Bloombergile. Nädalavahetusel enne jõule tabas USA idarannikut lumetorm, mis sundis mitmeid kaubanduskeskuseid oma uksed varem sulgema ning ka ostjaid pigem oma koduseinte vahel turvalisust otsima.

Naisterõivaste müük langes novembri algusest arvates alla 1 protsendi, samas kui meesterõivaste müük kasvas 3,9 protsenti ja jalanõude müük kerkis lausa 5 protsenti. Selles süüdistatakse samuti külmemat ilma.

Ehetemüük kasvas novembri algusest arvates 5,6 protsenti, kuigi ülejäänud luksussektor ilma eheteta kasvas vaid 0,8 protsenti.

USA Jaemüügiföderatsioon ootas nendelt jõuludelt 1protsendilist jaemüügi langust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. December 2009, 11:02
Otsi:

Ava täpsem otsing