Romet Kreek • 13. juuli 2010 kell 9:58

Donald Trump plaanib Gruusias raha teenida

Donald J. Trump kaalub Trump Ogranizationi asepresidendi Michael Coheni sõnul Gruusiasse kinnisvarainvesteeringuid teha, nende hulka kuuluvad ka kasiinod ja golfiväljakud, vahendab Bloomberg.

"Olen siin ringi liikumas, et hingata maa lõhna," ütles ta eile Gruusia pealinnas Thbilisis. "Minu reis järgneb Donald Trumpi kohtumisele presidendi Mikheil Saakašviliga New Yorgis, kus teemaks oli Gruusia tulevik. Me otsime kasumi teenimise võimalusi Gruusias."

Cohen saabus Gruusiasse eile. Ta plaanib kolme päeva jooksul koguda informatsiooni. Homme külastab ta Adžaaria piirkonda. Ta keeldus valgustamast, mis suurusjärgus võiksid olla Trumpi investeeringud Gruusiasse. Ta ütles vaid, et USA miljardär soovib investeerida vaid siis, kui näeb midagi sobivat.

Gruusia president külastas New Yorki ja kohtus ametiisikutega, sealhulgas New Yorgi linnapea Michael Bloombergiga. Visiidi eesmärk oli meelitada Gruusiasse välismaiseid otseinvesteeringuid, mis kukkusid 2009. aastal rohkem kui poole võrra, 759 miljonile dollarile. Läinud aastal pööras Gruusia otsinvesteeringute otsimise fookuse Lähis-Ida maadele. Mullu oktoobris lubati Araabia Ühendemiraatidest teha kahe-kolme aasta jooksul kuni miljardi SUA dollari ulatuses investeeringuid. Vaid kuu aja pärast lubas Katar tugevasti Gruusiasse investeerida.

Donald Trumpi eksabikaasa Ivana Trump külastas detsembris Gruusiat ja kohtus Saakašviliga, ning lubas kaaluda investeeringuid Musta mere äärsetesse puhkepiirkondadesse. Cohen ütles, et tema visiidil puudub seos Ivana Trumpi külaskäiguga. 

Hetkel kuum