Kadrin Karner • 7. august 2010 kell 8:17

Hiina majanduskasvu varjutavad ohud

Hiina valitsuse poolt stimuleeritud majanduskasv toob endaga kaasa varjatud ohud nagu inflatsioon ja hapud laenud, ütles Bloombergile Everbricghti panga juht Tang Shuangning e-kirjas.

„Hiina valitsus on võtnud kasutusele õige poliitika ja efektiivselt võidelnud majanduslanguse mõjuga Hiina majandusele,“ ütles Tang lisades, et siiski peame me vaatama realistlikult tekkinud fenomeni mõlemale küljele, sest muidu näeme vaid ühekülgset või ka soovitud tulemust.

Hiina valitsus võttis 2008. aasta lõpus vastu 4 triljoni jüaani (7 triljoni Eesti krooni) suuruse ja kaks aastat kestva abipaketi, et kindlustada riigi majandust ülemaailmse kriisi tingimustes. Samuti on valitsus jätnud muutmata intressimäärad alates samast perioodist, kui isegi riigid Malaisiast Taiwanini, Lõuna-Korea ja India on neid tõstnud.

Hetkel kuum